Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zápotocký podal trestné oznámenie na Mikloša

Zápotocký podal na Mikloša trestné oznámenie za ohováranie
Zápotocký podal na Mikloša trestné oznámenie za ohováranie

BRATISLAVA - Právnik Alexander Zápotocký podal trestné oznámenie na exministra financií Ivana Mikloša pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania.

Agentúru SITA o tom informoval v otvorenom liste. Ohovárania sa mal Mikloš voči Zápotockému dopustiť 26. novembra v relácii TV JOJ Politika.sk. V nej za veľmi závažné označil Mikloš informácie zverejnené serverom aktualne.sk, podľa ktorých mená koaličných nominantov v Transpetrole spája pôsobenie vo firmách s prepojením na Rusko a organizovaný zločin. Malo ísť o osobu Sergeja Zápotockého, ktorého brat Alexander podľa servera aktualne.sk údajne "podniká s ľuďmi s temnou minulosťou a blízkymi vzťahmi s vysokými ruskými predstaviteľmi."

Alexander Zápotocký žiada Mikloša o verejné ospravedlnenie v televízii JOJ a najmenej v jednom denníku s celoštátnou pôsobnosťou. "Pokiaľ tomu tak nebude, v lehote najneskôr do dvoch týždňov podávam žalobu na ochranu osobnosti," píše v liste Zápotocký. Zároveň vyzýva Ivana Mikloša, aby zverejnil v koľkých prípadoch bola voči nemu vyvodená trestnoprávna alebo akákoľvek iná forma zodpovednosti v súvislosti s aktivitami osôb uvádzanými v citovaných článkoch, o ktoré sa v televíznej relácii opieral.

Zápotocký zároveň chce, aby Mikloš uviedol kedy, kde a akou formou mal Zápotocký vykonávať podnikateľskú alebo inú činnosť, a konkrétne s ktorými osobami z prostredia organizovaného zločinu. Ako uviedol v otvorenom liste košický právnik Zápotocký, Mikloš na jeho adresu uviedol "veľmi závažné skutočnosti, ktoré poškodili jeho rodinné, priateľské ale i podnikateľské vzťahy."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu